Om oss

Ludwig Ruhs
About
  • Gründeren

    Ludwig Ruhs som kom til Norge i 1925. 
    Ludwig kom som demonstratør fra det Tyske firmaet Kadus GmbH, som lå i Köln. Ludwig var dame & herrefrisør og parykkmaker og reiste rundt i Norge for å demonstrerte " på den tid nymotens " permanentapparat for alle frisørlaug i Norge. 

    Kort fortalt var det Ludwig Ruhs som innførte permanenten på hår for kvinner i Norge, og startet det som nå er norges mest velrennomerte leverandør av hår & hårerstatninger i Norge.


Historien viderePå sin vei traff han Borghild Marie Bentzen, som også var damefrisør, og de giftet seg og bosatte seg i Oslo. 

I begynnelsen av 1930 startet de i Astoria Hotel - Oslos største frisørsalong.

I 1947 flyttet de salongen til Thomas Heftyes gate 56, hvor Ruhs AS holder til idag etter 67 års drift.

I 1964 ble salongen gjort om til Ruhs AS med sønnen Erik Ruhs som medinnehaver. Deres sønn Erik Ruhs tok utdannelse som damefrisør med skjønnhetspleie i tiden 1955 – 1959 og tok i 1960 etterutdanning i Tyskland med på den tidens Tysklands dyktigste frisører.


I perioden 1964 – 1971 startet Ludwig og Erik å arbeide med hårerstatninger, og i 1975 avviklet de frisørsalongen for kun å arbeide med  hårerstatninger for kvinner og menn. 

Med tiden begynte også Ellen Ruhs, Erik Ruhs sin kone, i firmaet. 
De startet sammen opp den Norske tupékjeden, Brehmer Top Center i Norge. 

I 1997 kom deres sønn Erik Ruhs Jr inn i familiebedriften med sin kone Gerd Rønningen Ruhs, og det er i dag dem som har ansvaret for driften av Ruhs AS sammen med sine 11 medarbeidere.

Ruhs AS har i dag en bred produktportefølje som strekker seg fra dameparykker, Hår for menn (HFM), Hairtalk extension og medisinsk utstyr.
1977
2017
Share by: